ستاد برگزاری نماز جمعه شهر قادرآباد

تنها مرجع وبلاگ اطلاع رسانی ستاد برگزاری نماز جمعه شهرقادرآباد
متن متحرك

ستاد برگزاری نماز جمعه شهر قادرآباد

تنها مرجع وبلاگ اطلاع رسانی ستاد برگزاری نماز جمعه شهرقادرآباد


خطبه های نمازجمعه26 تیر94

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد نماز جمعه قادرآباد، نماز جمعه این هفته با حضور مردم روزه دار بخش مشهد مرغاب(قادرآباد)  و به  امامت حضرت حجت الاسلام والمسلمین حسینی امام جمعه قادرآباد در حسینیه  این شهر برگزار شد.

خطبه اول:

حضرت حجت الاسلام والمسلمین حسینی خطیب نماز جمعه در ابتدای خطبه اول ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات روزه داران با اشاره به توفیقات بدست آمده در ایام ماه مبارک رمضان  و لیالی قدر  بیان داشت: این توفیقات را با محبت به خدا و بندگان خدا حفظ کنیم و درهای بهشت را برای همیشه بر روی خود بگشاییم و درهای جهنم را ببندیم.

حسینی افزود: خداوند ماه مبارک رمضان را میدان مسابقه قرارداده است ، عده ای در این میدان سبقت می گیرند و رستگار می شوند و عده ای نیز کوتاهی و ضرر می کنند و باعث خسران و نابودی خود می شوند که ان شاء الله ما جز گروه اول باشیم.

وی با توجه به در پیش رو بودن عید سعید فطر، در مورد زکات فطره چهار سؤال مطرح نمود  و در پاسخ به بیان  احکام زکات فطره پرداخت: 

1-: زکات فطره بر چه کسانی واجب است؟

کسانی که در شب عید فطر مکلف باشند و فقیر نباشند و نان‌ خور دیگران هم نباشند . کسانی‌که این شرایط را داشته باشند باید زکات فطره خودشان را و کسانی‌که نان‌خور آنها هستند، تحت تکفل آنها هستند - ولو واجب‌النفقه هم نباشند – نان‌خور او به حساب بیایند باید زکات فطره‌ی آنها را هم بپردازد. اما کسی که مکلف نیست مثل بچه‌ای که هنوز بالغ نشده است، زکات و نماز بر او واجب نیست، زکات فطره‌ی او را باید سرپرست او بپردازد. کسی که فقیر است، زکات فطره بر او واجب نیست؛ بلکه میتواند زکات فطره دریافت کند و خرج کند. هر چند فرموده‌اند افراد ناتوان هم اگر مثلا خانواده پنج، شش نفره هستند حداقل به اندازه یک صاع، زکات فطره یک نفر را دست به‌دست کنند، در نهایت همان را بپردازند؛ تا از این اجر و ثواب برخوردار بشوند.

2-: .چه‌وقت زکات فطره بپردازیم؟ وقت پرداختن زکات فطره از شب عید است- یعنی از مغرب روز قبل عید- تا ظهر روز عید. این نکته را من خدمت شما برادران و خواهران عرض کنم، زکات فطره یک واجب عبادی است؛ یعنی افزون بر اینکه یک فریضه و واجب است، یک عبادت هم هست. حتما آنچه را که میپردازیم باید به نیت زکات و به‌قصد قربت باشد؛ همانطور که نماز میخوانیم و وضو میگیریم و روزه میگیریم، زکات را بپردازیم. پس مسئله‌ی مهمی است. تأخیر هم نیاندازید. حتی فرموده‌اند، احتیاط واجب آن است که قبل از نماز عید، زکات فطره‌تان را بپردازید. مشاهده شده است که بعضی از افراد با اینکه صندوق‌هایی از طرف مؤسسات هست که زکات فطره را دریافت میکنند، پس از خواندن نماز عید و هنگام برگشت از نماز، زکات فطره را میپردازند. خب، لااقل به این احتیاط عمل بشود. مقید باشید و در وقت، زکات فطره را بپردازید. حتی فرموده‌اند که اگر کسی امکان پرداختن برایش وجود ندارد، زکات فطره را کناز بگذارد تا بعداً بپردازد. این هم زمان پرداختن زکات فطره. اگر از سالهای گذشته به کسی زکات فطره واجب بوده و نپرداخته است، این زمان ندارد ولی خوب است که در همان روز عید، فطره‌ی گذشته را هم بپردازد.

3-: مقدار و جنس زکات فطره. چه مقدار و چه چیزی؟

برای هر نفر یک صاع که حدود سه کیلو هست. سه کیلو گندم، جو، برنج، ذرت، خرما و امثال اینها. معمولا چون پرداخت قیمت آن هم اشکالی ندارد، قیمتی هم اعلام میشود؛(دفتر مقام معظم رهبری حداقل 6000 تومان و دفتر آیت الله مکارم شیرازی 5000 تومان اعلام نمودند )و چه خوب است که انسان، آنچه را که در ماه مبارک رمضان، قوت غالب او بوده، به فقرا هم همان را بدهد.

و اما مصرف زکات فطره:-4

مصرف زکات فطره همان مصرف زکات اموال است که در قرآن هم وارد شده است: «انما الصدقات للفقراء و المساکین ...» تا آخر آیه. اما یک احتیاط استحبابی در اینجا وجود دارد - حتی برخی مراجع معظم تقلید احتیاط واجب هم دارند – که حتی‌المقدور به «فقرا» داده بشود. افراد فقیر و مستمند. اگر فقرا نبودند، مصارف دیگر، مثل مسجد و امور خیر و امثال اینها که مصارف زکات هست. فقیر هم به معنای گدا نیست. ممکن است فقیر باشد و گدایی نکند. ممکن هم هست که فقیر باشد و گدایی هم بکند. فقیر کسی است که خرج او بیش از دخلش است؛ یعنی درآمد سالش را ندارد و تأمین نمیشود. به چنین شخصی فقیر می گویند و می شود به او زکات فطره را پرداخت کرد.

درباره فطره میهمان که خیلی سؤال میشود : میهمان اگر در حدی باشد که نان‌خور به حساب بیاید ولی مثلاً یک شب شما افطاری میدهید، افرادی را دعوت میکنید یا یک فردی به‌عنوان میهمان آمده است، او عرفاً و معمولاً نان‌خور به حساب نمی‌آید و زکات فطره‌اش بر عهده خودش است. زکات فطره‌ی کسی بر بیت‌المال واجب نیست.

زکات فطره را به سید فقیر نمیشود داد، مگر کسی که زکات میدهد، خودش هم سید باشد؛ که میتواند زکات فطره‌اش را به سید فقیر یا غیر سید بپردازد.

خطبه دوم:

امام جمعه قادرآباد در خطبه دوم مومنین خصوصا جوانان را به تقوای الهی و نام و یاد خدا در همه لحظات دعوت نمود و تصریح کرد: ان شاء الله ملکه تقوا که حاصل یک ماه زحمت و بندگی و عبادت  به درگاه خداوند که آثار آن محبت و گذشت و تواضع و رعایت حقوق دیگران است را طی سال حفظ کنیم.

حسینی با اشاره به توافق هسته ای بدست آمده تاکید کردند: مقام معظم رهبری در پاسخ رئیس جمهور فرمودند، متنی که فراهم آمده باید با دقت ملاحضه شود و در مسیر قانونی پیش بینی شده ، قرارگیرد و آنگاه در صورت تصویب ، مراقبت از نقض تعهدهای محتمل طرف مقابل صورت گرفته و راه آن بسته شود.

 وی افزود: حضرت آقا از مردم انتظار دارند که همچنان وحدت و متانت خود را حفظ کنند تا بتوان در فضای آرام و خردمندانه به منافع ملی دست پیدا کنیم. خطیب جمعه با اشاره به وضعیت اسفناک کشورهای شیعه نشین  در جهان اذعان کردند: جنایاتی که آل سعود خائن در یمن به راه انداخته است دل انسان را به درد می آورد و ما بار دیگر این جنایات را محکوم می کنیم.



موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۴/۲۷
آرشیو کل اخبار

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی